West-Ende

Nieuws

Einde website (30 dec 2020)

Op 16 januari 2021 zal de website in de huidige vorm ophouden te bestaan. In het nieuwe jaar zal er geen nieuws meer op deze website verschijnen, tenzij.................... iemand het over wil nemen. Kost niks, alleen wat tijd. De website wordt ongeveer 20.000 keer bezocht per jaar. Als iemand dit wil behouden en eventueel uit wil breiden, graag even doorgeven voor 16 januari! 

45 jaar (20 dec 2020)

Afgelopen zaterdag waren Wim en Andrea 45 jaar getrouwd. Om dit te vieren, hoorden we om 14.30u ineens klanken, die we niet elke dag in de Kruisstraat horen.

O, denneboom. O, denneboom (13 dec 2020)

Goeie actie van Peter (met een beetje hulp van Tjerk en ondergetekende)

Iedereen fijne kerstdagen een gelukkig nieuwjaar toegewenst.

Gemeente III of eigenlijk gemeente LXVIII  (8 dec 2020)

Ik heb de gemeente gevraagd hoe het met de verkeersmetingen en eventuele aanpassingen zit. Ze hebben dit besproken op 16 november en daarin is aangegeven dat de verdere analyse en uitwerking van de metingen in januari gereed zijn en dat dit ook het moment is dat er eventuele acties worden uitgezet. 

Niet te vroeg juichen, want "eventuele acties worden uitgezet", klinkt mij wel wat vaag in de oren. Na 3 jaar word je wel een beetje cynisch.

Kerstboom III (7 dec 2020)

De kerstboom staat rechtop, maar de lampjes komen pas zaterdag, omdat het toch wat lastig is om deze in het donker er in te hangen. Maar goed, het begin is met dank aan Peter, voor het aanleveren van deze mooie boom.

Kerstboom II (5 dec 2020)

Volgens een doorgaans goed ingelichte bron wordt de kerstboom in het West-Ende park maandagavond om 18.30 u opgezet en versierd.

Gemeente II (3 dec 2020)

De stilte is weer oorverdovend. Tijd om de borden tevoorschijn te halen?

Kerstboom (3 dec 2020) 

Er gaan geruchten, dat er een versierde kerstboom komt te staan in het West-Ende park. Leuk initiatief om de donkere dagen voor kerst wat op te vrolijken, lijkt me.

Gemeente (12 nov 2020)

De gemeente gaat (mede na veel druk mijnerzijds?) 16 november een bespreking hebben met Plaatselijk Belang over de resultaten van de verkeersmetingen en de conclusies die daaruit voortvloeien. Ik hoop wel dat ze een beetje opschieten, want ik ben het langzamerhand spuugzat.

Pakket aangeboden (12 nov 2020)

Vandaag een pakket met gezonde sapjes aangeboden aan Andrea namens de buurtverbinding. Samen met Wim  proberen ze hun leven zo comfortabel mogelijk te maken onder de gewijzigde omstandigheden.

Einde website? (7 nov 2020)

Per 1 januari 2021 stop ik na vier jaar met het bijhouden van deze website en deze gaat (zoals het er nu uit ziet) op 16 januari verdwijnen, wanneer het abonnement afloopt. Als iemand de website over wil nemen, laat het me dan even weten voor deze datum.  Het zou mooi zijn als iemand anders er een mooi vervolg aan kan geven. Wie durft deze uitdaging aan?

Goed nieuws (5 nov 2020)

Andrea is vandaag weer thuis gekomen. Ze heeft nu medicijnen en moet vooral veel rust nemen.

Gemeente (4 nov 2020)

De volgende email is naar de gemeente gestuurd:

Het is alweer 2 maanden geleden en de meetpunten zijn alweer een tijdje verdwenen. De herfstvakantie is achter de rug en toch is de stilte oorverdovend. Er is vast een goede reden dat we niets hebben vernomen, maar de frustraties lopen op.

Er zijn al borden bedacht, maar ik hoop niet dat het zover hoeft te komen en dat het gezond verstand de boventoon blijft voeren.

Hartproblemen (3 nov 2020)

Andrea heeft 4 weken geleden op vakantie een hartaanval gehad en ligt al een tijdje in het ziekenhuis in Meppel. Morgen zal in Zwolle gekeken worden wat er aan de hand is en wat er daarna aan gedaan zal moeten worden.

Kaartje (22 okt 2020)

Gisteren namens de buurtverbinding een kaartje gestuurd naar mevr. Hoen (Kruissstraat 80) i.v.m. haar slechte gezondheid.

(Olde)markt  (15 okt 2020)

Vanmorgen naar de (olde)markt gelopen om mijn inkopen te doen. Geen mondkapjesplicht, gering besmettingsgevaar, geen gedoe en.......... geen cent teveel!  

Verkeersstromen (10 sept 2020)

De kabels zijn gelegd voor het meten van de verkeersstromen. Benieuwd of de gemeente Steenwijkerland dit tempo kan volhouden.

Einde (7 sept 2020)

Hiermee wil ik iedereen informeren over het feit dat ik na 3,5 jaar stop met mijn activiteiten voor West-Ende. Het is altijd mijn bedoeling geweest om mensen in de buurt op een leuke en originele manier te verenigen en te verbinden om hiermee elkaar beter te leren kennen en een onderlinge band te scheppen.

Echter door de overheid opgelegde wetten en de reactie van de mensen daarop, leidt dit alleen maar tot frustraties. Door de privacywet is het delen van foto's strafbaar en door de corona regels wordt elk project een eindeloze discussie. Tevens merk ik dat bij de nieuwe bewoners het animo voor de buurtverbinding niet erg hoog is.

Hierdoor voelt het voor mij een beetje als trekken aan een dood paard en voel ik mij door de nieuwe wetten en ontwikkelingen (tot mijn spijt) genoodzaakt om te stoppen met het organiseren van activiteiten voor West-Ende. Het met de pet opgehaalde geld zal gebruikt worden om de gemaakte kosten te betalen en wat er overblijft zal aangewend worden voor een kaartje of kadootje bij speciale gebeurtenissen.

Ik wil iedereen hartelijk danken voor de steun, de hulp en de gastvrijheid bij de diverse projecten die er de afgelopen jaren zijn geweest in onze buurt.

Krino Wouda

Beetje blij (4 sept 2020)

Vandaag de volgende reactie van de gemeente terug gehad:

"Inmiddels hebben we de meetpunten in Oldemarkt voor het aanstaande verkeersonderzoek in beeld en een bureau opdracht gegeven om de verkeerstellingen te organiseren en dit voor de herfstvakantie te doen. Zodra we de uitkomsten hebben, organiseren we een bijeenkomst om de uitkomst te bespreken en de vervolgstappen".

Beetje boos ( 3 sept 2020)

Omdat ik het behoorlijk zat begin te worden, heb ik de gemeente de volgende email gestuurd:

"Het is nu september en we hebben nog steeds niets gehoord of gezien. Jammer, of eigenlijk goed, dat we een falend systeem in al haar glorie kunnen aanschouwen. Het is niet persoonlijk bedoeld, maar vindt de gemeente Steenwijkerland het (voor veel geld!) opknappen van een speeltuin (in een half jaar tijd!) belangrijker dan de veiligheid en leefbaarheid van de straat ernaast, wat nu al 2,5 jaar duurt?"

Afslag Kruisstraat (28 aug 2020)

Onderweg op de snelweg kwam ik wel een heel bijzonder bord tegen

Verkocht (10 augustus 2020)

Het huis op Kruisstraat 57 is nu definitief verkocht. Alweer nieuwe bewoners in onze buurt. Heel binnenkort zullen zij er al gaan wonen. 

Speeltuin 't Westert / Kruisstraat (10 juli 2020)

Vrijdag 10 juli is de "Speeltuin 't Westert / Kruisstraat" officieel geopend. Hieronder een paar foto's van Ton en Krino 

Afgelast (30 juni 2020)

Nu het dorpsfeest definitief is afgelast, vervalt ook het versieren van de straat. Misschien kunnen we nog een alternatief feestje bouwen op 1,5 meter afstand.

Bedankt (29 juni 2020)

Hartelijk dank voor de gulle giften. Kunnen we iets mee doen als het nodig is.  

Jan met de pet (24 juni 2020)

Maandagavond 29 juni gaat niet Jan maar Krino met de pet rond voor de buurtverbinding, dus hou wat (klein)geld bij de hand.

Bloemetje (20 juni 2020)

Vandaag heeft Saskia een bloemetje gekregen van de buurtverbinding. Naar omstandigheden gaat het goed met haar.

Verkeersonderzoek (4 juni 2020)

De gemeente heeft per email aangegeven dat het verkeersonderzoek in de Kruisstraat eind augustus van start gaat, wanneer de verkeersstromen weer normaal zijn na de corona en de vakantie. Helaas duurt het allemaal veel langer dan gedacht, maar we hebben nu in ieder geval een vaste datum.

Afgelast (3 juni 2020)

Mede door het trieste nieuws van Saskia is de Lock-down After Party op 13 juni afgelast. Wellicht kan er later in het jaar nog wat georganiseerd worden.

Weer eentje verkocht (18 mei 2020)

Ook de laatste woning op het rijtje is verkocht. Het gaat om nr. 75 (naast Wim & Andrea).

Gemeente (5 mei 2020)

De gemeente is gevraagd of het verstandig is om een plan voor de verkeersremmende maatregelingen klaar te hebben voor het einde van de lock-down en de hectiek die daarmee gemoeid gaat. Het antwoord was dat dit klopt en dat ze met de voorbereidingen bezig zijn.

Lock-down After Party (5 mei 2020)

IJs en weder dienende en volgens de dan geldende regels, gaan we proberen toch een feestje te vieren op 13 juni (zoals eerder gepland). Het EK voetbal gaat dan wel niet door, maar iedereen heeft vast genoeg te vertellen na zolang binnen gezeten te hebben en een BBQ gaat er altijd wel in, lijkt me. Het uitvoerend comité heeft zich teruggetrokken om te kijken of er nog wat extra 's verzonnen kan worden. Binnenkort meer hierover. 

Rare vogel (14 april 2020)

In de tuin van Ton & Mimi is een rare vogel gespot. Nou lijkt dat op zich geen nieuws🤣, maar het bleek een grote buizerd te zijn.  

Pasen (11 april 2020)

Nieuwe foto (8 april 2020)

Toch maar even een nieuwe foto op de Startpagina gezet. Het is tenslotte voorjaar en de grote plantaan in het midden van de straat is er niet meer. Het was de bedoeling dat dit in de winter al zou gebeuren als er sneeuw zou liggen. Maar ja, die is nooit gekomen.........

Te koop (4 april 2020)

Ook Kruisstraat 75 staat nu te koop. In 3 jaar tijd hebben alle 8 acht huisjes nieuwe bewoners gekregen op 1 na en die houdt moedig stand 🤭.


Afgelast (2 apr 2020)

Het EK voetbal is verschoven en daardoor gaat het voetbal kijken de feesttent in juni helaas niet door. Tegen die tijd wordt er wel gekeken of er een alternatief evenement kan worden gevonden en of het dan gevierd mag worden. Eventuele alternatieve ideeën zijn van harte welkom.

Start lente (31 mrt 2020)

De lente is begonnen in het West-Ende park .........

Vuurwerkbrillen (22 mrt 2020)

Gisteren zijn er vuurwerkbrillen verzameld in de straat voor de medewerkers van de thuiszorg op initiatief van Saskia. Een mooi initiatief en een voorbeeld hoe wij elkaar kunnen helpen in deze moeilijke tijd. Een oproep kan op de buurtapp, maar ook via deze website of email.

In de kreukels (20 mrt 2020)

Andrea zit een beetje in de kreukels. Van de buurtverbinding is een kaartje in de bus gedaan. Bezoek is op dit moment niet echt verstandig, maar een andere attentie wordt vast gewaardeerd.

Kruisstraat 65 verkocht O.V.  (11 feb 2020)

Het huis op Kruisstraat nr. 65 is verkocht onder voorbehoud. Bijna het complete rijtje heeft of gaat nieuwe bewoners krijgen. Alleen de 2 huizen aan de linkerzijde en de uiterst rechtse woning hebben nog dezelfde bewoners als 2 jaar geleden. 

Nieuwe buurt-apper (1 feb 2020)

Heleen is komen wonen op Kruisstraat 73 en is toegevoegd aan de buurt-app. Van harte welkom in de buurt. 

Eindelijk reactie gemeente (20 jan 2020)

Na 7 weken wachten is er (na enig aandringen) een reactie gekomen van de gemeente. We hebben nu de toezegging, dat eind maart (als de Hoofdstraat klaar is) de verkeersstromen zullen worden gemeten.

Nog meer wijzigingen (13 jan 2020)

Het huis op nr. 73 is verkocht en al in december is er een nieuwe bewoonster in komen wonen. Verdere gegevens zijn nog niet bekend. 

Beste wensen (1 jan 2020)

Iedereen een heel gelukkig 2020 toegewenst.

Nog 1 nachtje slapen en dan ...…….  (30 dec 2019)

Ook wijzigingen op nr. 65 (23 dec 2019)

Jan Willem en Jeanette gaan ons verlaten en we krijgen weer nieuwe West-Enders. 

Nieuwjaarsslok op een borrel (19 dec 2019)

Op oudjaarsavond om 0.00u kan iedereen elkaar geluk wensen onder het genot van een hapje en een drankje. Tevens zal er een bescheiden gezamelijk vuurwerk afgestoken worden. Het middelpunt van het feestje is de bank in de steeg bij Krino en Teikje. Iedereen is van harte welkom!

Kruisstraat 67 (18 dec 2019)

Op het raam hangt een bord met daarop VERKOCHT.

Gesprek met gemeente (28 nov 2019)

Woensdag 27 november hebben Ton en Krino een gesprek gehad met de gemeente. De gemeente gaat de verkeersstromen meten in Oldemarkt en daarmee kijken hoe daarmee de verkeersveiligheid te verbeteren in de Kruisstraat. 

Te denken valt aan het verlengen van het eenrichtingsverkeer, veranderen aanbrengen in de straat of auto's op de rijbaan. Omdat dit en wat grootsere aanpak is, gaat het allemaal wat langer duren. De bedoeling is echter wel om hiermee de uiteindelijke uitkomst te verbeteren.

Binnen 4 weken komt er een stappenplan van de gemeente met daarin de data van de te nemen stappen. Zodra dit stappenplan bekend is, zal iedereen hierover worden geïnformeerd. 

E-mail van Plaatselijk Belang (21 nov 2019)

Er is een email binnen gekomen Van Plaatselijk Belang over vrijwilligers. Hieronder is ie te lezen.

Rectificatie (18 nov 2019)

Er is een plataan geveld in de Kruisstraat, maar het is niet de Mariaboom. Het is de plataan tegenover de Krukmansveldweg.

Ontwikkelingen met gemeente (12 nov 2019)

De gemeente heeft een email gezonden, waarin staat dat er ontwikkelingen zijn in Oldemarkt die het plannetje Kruisstraat raken. Binnenkort is hierover een gesprek met de gemeente.

Voor wie het nog niet weet (7 nov 2019)

Het huis op nr. 57 (voormalig huis Tonko & Nanke) is gekocht door Alfried. Zijn dochter Nadja zal hier tijdelijk komen te wonen. 

Verandering (29 okt 2019)

Ook op nr. 80 gaan er dingen veranderen...…...

Historisch linkje (22 okt 2019)

Een stukje interessante historie over Oldemarkt en omgeving kun je hier vinden.

In de wandelgangen vernomen (22 okt 2019)

Nadat het huis op Kruisstraat nr. 57 twee jaar leeg heeft gestaan, lijkt er nu toch wat te gaan gebeuren. Zoals iedereen heeft kunnen zien, zijn de oude spullen in containers afgevoerd en wordt er plaats gemaakt voor ...…………... een nieuwe West-Ender?


Nieuwe foto's (20 okt 2019)

Op de pagina Geschiedenis staan 2 nieuwe foto's (of eigenlijk oude foto's) van de Kruisstraat.

Aangepast (7 okt 2019)

Alle teksten op deze website zijn aangepast, zodat ze beter leesbaar zijn op de mobiele telefoon. Vooral de pagina Agenda is nu veel beter leesbaar op je telefoon.

Kapvergunning (2 okt 2019)

Er is een kapvergunning aangevraagd voor de "Mariaboom" in het West-Ende park. Het gaat om de grote boom in het midden van de foto op de Startpagina van deze website.

Bedankje (18 sept 2019)

Iedereen bedankt voor de hulp en inbreng bij ons buurtfeessie. Volgend jaar weer een feessie op dezelfde plaats en dezelfde data. Er circuleren al diverse ideeën om het nog specialer te maken.


Verkeersmaatregelen (12 sept 2019)

De gemeente gaat een schetsontwerp maken  voor de buurt voor de verkeersremmende maatregelen. Ten aanzien van de rijrichtingen wordt nog even breder bekeken. Zodra het schetsontwerp klaar is, wordt gekeken hoe dit in de buurt wordt gedeeld. De gemeente verwacht binnen 2 weken een plannetje te hebben.

Belangrijke Update buurtfeest (10 sept 2019)

Woensdag 11 september speelt de band FraJoNa van 20.30u een aantal nummers in de feesttent in het West-Ende park. Komt allen verkleed als zwerver naar de tent op de afsluitende bonte avond/zwerversparty van ons buurtfeest.

Foto's buurtfeest ( 9 sept 2019)

Alle foto's van het buurtfeest staan op de pagina fotogalerij

Geslaagd (7 sept 2019)

De versiering is aangebracht en de tent staat op zijn plek. Het 1e feessie is geweest: de uitslag van de wedstrijd was prachtig en de avond was zeer geslaagd. Iedereen bedankt voor de inzet en op naar het volgende feessie.

Programma buurtfeest Bar Gezellig  (5 sept 2019)

Het programma is samengesteld a.d.h.v. de opgaves. Let op: de consumputies bij het versieren en voetbal kijken zijn inbegrepen. De andere avonden zijn excl. consumpties. Graag elke avond je eigen glazen meenemen. Dit is het programma:  


Eindstand (4 sept 2019)

De opgaves zijn geteld en de volgende uitslag is uit de bus gekomen:

Versieren         17
Bingo               14
Klaverjassen    3
Bonte avond    9
Ontsieren        10

Het programma volgt z.s.m.

Invulformulier inleveren (29 augustus 2019)

Tot nu toe zijn er al diverse formulieren ingevuld terug gekomen. Het kan nog bijna een week (tot 4 september) en als je erbij wilt zijn, geldt het volgende: vol = vol

Buurtfeest met dorpsfeest gecombineerd ( 20 augustus 2019)

De vakanties zitten er voor de meesten weer op en daarom kunnen we ons nu uitgerust in het feestgewoel storten van het dorpsfeest en het buurtfeest, wat dit jaar een gecombineerd feest is. Binnenkort ontvangt iedereen een brief in de bus, maar hier alvast de primeur:

 

Ziekenhuis (25 juli 2019)

Mevr. Veenstra-Van Eijck ligt al 3 weken in het ziekenhuis. Wanneer ze terug komt is onbekend. Voor wie een kaartje wil sturen is dit het adres: Tjongerschans afdeling 3a Heerenveen.
     Update: namens de buurtvereniging is er een kaartje gestuurd.


Zomerreces (30 juni 2019)

Iedereen een heel fijne vakantie toegewenst.
  

Einsuitslag enquête (29 juni 2019)

De einduitslag van de enquête over het thema voor het dorpsfeest staat hier


Foto's (26 juni 2019)

De foto's van "Dromen onder de bomen" staan hier


Tussenstand  (17 juni 2019)

De teller voor "Dromen onder de bomen" staat nu op 18 volwassenen. Opgeven kan nog. En voor alle duidelijkheid: je hoeft geen lid te zijn of zo.


Brief (8 juni 2019)

De brief voor "Dromen onder de bomen" is klaar en zal worden rondgebracht, maar hier is ie al te lezen


Buurtfeest  (6 juni 2019)

Het buurtfeest van 22 juni a.s. heeft de werktitel "Dromen onder de bomen" gekregen. Binnenkort zal een brief rondgebracht worden met de details.


Bomen geplant (30 april 2019)

Toch nog een beetje onverwachts zijn de Magnolia bomen geplant in onze straat. Dit jaar nog geen bloei, maar volgend jaar beloofd prachtig te worden. 


Verkeersveiligheid (18 april 2019)

Er komt hulp uit de Kruisstraat 1. Dit is de e-mail die ik van Willem Touw heb ontvangen.


Vrolijke paasdagen (14 april 2019)

Iedereen vrolijke paasdagen toegewenst en een mooie Passion voorstelling.


Antwoord gemeente (13 april 2019)

De e-mail is teruggekomen. Nu maar even afwachten. 

 Aanvraag subsidie (9 april 2019)

De subsidie voor de bomen is vorige week donderdag gelijk aangevraagd


Plan gemeente 2 (4 april 2019)

Na een zeer spannende stemming is de keuze gevallen op de Magnolia. Tevens is er o.a. besloten om de boom voor nr. 55 te laten vervallen i.v.m. bezwaren en de boom voor nr. 83 komt een stukje verderop. Krino gaat vandaag de gemeente mailen over de genomen besluiten. Alfried & Roelie, bedankt voor de gastvrijheid en de rest van de aanwezigen bedankt voor het constructieve meedenken en de prima sfeer.


Nieuwe bewoner (4 april 2019)

We hebben er een nieuwe bewoner bij op Kruisstraat 71 (voormalig huis van Rowan & Irene). Van harte welkom Steven Bijlsma.


Plan gemeente (30-03-2019)

Het lang verwachte plan van de gemeente is er. Er komt een rondschrijven hoe dit allemaal aan te pakken. 

Nog eentje (29-03-2019)

Arjan (Kruisstraat 63) staat nu ook op de buurtapp en is dus de 29e buurtapper.


Buurt-apper erbij (25-03-2019)

Nu Jannie ten Veen terug is in de buurt hebben we er de 28e buur-apper bij. Van harte welkom Jannie.


Antwoord van de gemeente (20-03-2019)

De gemeente heeft een tekening gemaakt en een aantal boomsoortvoorstellen. Ze kunnen tot half april zo'n beetje planten. Deze week proberen ze het helder te krijgen wat het gaat kosten en wanneer het gaat gebeuren.


Lief en leed (07-02-2019)

Wim heeft namens de buurtverbinding een fles Kwak bier gekregen. 


Bedankje via contactformulier website (03-02-2019)

Beste medebuurtbewoners,

Hartelijk dank voor de mooie fles Kasteelbier die ik namens Westende van Krino mocht ontvangen.
Ik ben namelijk herstellende van een operatie aan mijn rug.

Ton Vermeulen

Vergeten foto's (02-02-2019)

Er zijn nog aantal foto's opgedoken van "Frituren bij de buren". Met dank aan Jeltsje.


Lief en leed (31-01-2019)

Rita heeft namens de buurtverbinding een kaartje gehad ("opkikker") en Ton een fles van zijn favoriete Kasteelbier. 


Operatie (21-01-2019)

Ton wordt woensdag 23 januari eindelijk geopereerd aan zijn rug. Hierna zal het herstel ca. 6 weken duren.


Prettige kerstdagen en een heel gelukkig 2019
  (11-12-2018)

Betonnen palen weg (27-11-2018)

Vandaag heeft de gemeente de 7 betonnen palen weggehaald en 4 nieuwe kunststof palen geplaatst. De laatste paaltjes wogen het zwaarst, maar ze zijn nu dan toch eindelijk weg.  

Bijeenkomst in De Landerijen (21-11-2018)

Donderdag 15 november hebben we een bijeenkomst gehad met de gemeente en Plaatselijk Belang over de groenvoorziening en de veiligheid in onze straat. Aan de hand van een door Richèl gemaakte tekening met mogelijk plaatsen waar boompjes zouden kunnen komen te staan en een voorstel om het verkeer te remmen, werd er gepraat over alle mogelijkheden. Er is afgesproken dat de gemeente met een voorstel komt, waarmee Krino gaat overleggen met de bewoners of dit gewenst is of veranderd moet worden. Iedereen hartelijk dank voor de opkomst en Richèl in het bijzonder voor het maken van de tekening.

Vaste data voor buurtfeesten  (10-11-2019)

Voor 2019 is gekozen voor 2 buurtfeesten op vaste data. Eén in het begin van de zomer en één aan het eind van de zomer. Het bepalen en het uitwerken van het thema wordt dan ook gezamenlijk bepaald. Indien er bezwaren, opmerkingen, aanmerkingen of andere zaken zijn, dan graag reageren op west-ende@outlook.com  of een app naar Krino. Benieuwd naar de data? Kijk dan hier.

Overleg met gemeente (3-11 2018)

Er is weer overleg met de gemeente geweest en er is nogmaals op de verwijdering van de betonnen palen aangedrongen. De gemeente gaan nu alle betonnen palen weghalen, dus ook de 4 palen bij Wim & Andrea en Jan. Deze 4 betonnen palen worden vervangen door kunststof palen.

Nieuwe buurt-apper (3-11 2018)

Met de toevoeging van Teikje de Wind is het aantal buurt-appers gegroeid tot 27.

Mooi Oldemarkt op TV (1-11 2018)

In het televisie programma The Dutch Way op RTL4 neemt Stephanie Tency u mee naar de mooiste plekken binnen en buiten Nederland. Met aandacht voor de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van luxury, reizen, kamperen, health en beauty. 

Foto's (30 okt 2018)

Frituren bij de buren zit er weer op. Met speciale dank aan Frank & Erna, Richèl & Jeltsje en Alex & Femke voor het eten regelen en de gastvrijheid op deze geslaagde avond.  De foto's staan op deze pagina

Kaartjes verstuurd (25-10-2018)

Gisteren 2 kaartjes (opkikker) namens de buurtverbinding verstuurd aan Ton en Tjerk. Ton heeft een behoorlijk rugprobleem en Tjerk heeft een longontsteking. Van harte beterschap allebei.

Mariabeeldje (24-10-2018)

Sinds enkel weken staat er een Mariabeeldje in de boom op het grasveldje in de Kruisstraat. Wordt het grasveldje na het aanpakken door de gemeente een bedevaartsoord of staat het er om de plataan te redden?

De buren op internet (22-10 2018)

Op (tot nog toe) onverklaarbare wijze zijn de namen van alle buurtbewoners op internet te zien geweest via Google. Best wel handig zou je denken, maar ook wel een beetje privacygevoelig. De pagina was niet de zien op onze website en bestaat vanaf heden ook niet meer. De lijst is wel (op papier) op te vragen op: west-ende@outlook.com en alleen door de bewoners van de Kruisstraat.

Definitief een feestje (17-10 2018)

Frituren bij de buren kan doorgaan op 27 oktober 2018. Last minute boekingen zijn nog mogelijk op deze pagina
Voor de duidelijkheid even het volgende: er wordt veel meer gedaan dan frituren!!!


Uitnodiging (13-10-2018)

Iedereen krijgt binnenkort persoonlijk een uitnodiging voor een buurtbijeenkomst in De Landerijen met de gemeente Steenwijkerland

Palen zijn weg  (9-10 2018)

Vandaag zijn de houten palen weg gehaald. Nu nog de betonnen palen...…

Gemeente is langs geweest (4-10 2018)

De gemeente is vandaag langs geweest. De palen zullen zeer waarschijnlijk volgende week verwijderd worden. Voor de snelheid remmende voorzieningen wordt een budget gemaakt en de informatieavond wordt in november gehouden. 

Positieve reactie gemeente (27-9 2018)

De gemeente heeft vandaag zeer positief gereageerd. Ze proberen in samenwerking met Plaatselijk Belang en de buurtverbinding West-Ende op diverse manieren de financiën rond te krijgen voor de plannen om de Kruisstraat weer mooi te maken. Er wordt zelfs geprobeerd om geld los te peuteren bij de provincie.

Binnenkort wordt er een informatieavond georganiseerd in "Mooi Oldemarkt" waar de plannen worden besproken en iedereen z'n mening kan geven. De datum voor deze avond wordt doorgeven wanneer deze bekend is. 

De palen voor de geschakelde woningen nr 61 t/m 75 zullen zeer binnenkort (als afzonderlijk project) door de gemeente worden verwijderd. Deze datum wordt z.s.m. doorgegeven i.v.m. geparkeerde auto's. 

Al met al toch heel positieve ontwikkelingen, maar bedenk wel het spreekwoord: 
"Ambtelijke molens draaien langzaam" . Het kan allemaal dus even duren.  

Beerenburg pakket Bernhard (27-9 2018)

Vanmorgen heeft Bernhard (nr. 48) een Beerenburg-pakket gekregen van de buurtverbinding West-Ende. Hij is geopereerd aan zijn voet en loopt al 4 weken op krukken. Na weken van pijn en heel weinig slaap is nu gebleken, dat één teen is afgestorven. De pen is uit deze teen gehaald en de pijn is nu gelukkig over. Krino gaat vanavond nog even met de pet rond (voor het Prins Bernhard Fonds 🤣) om de kosten een beetje binnen de perken te houden. Van harte beterschap, Bernhard! 

Frituren bij de buren 3 (26-9 2018)

Bij voldoende animo wordt op 27 oktober "Frituren bij de buren" georganiseerd. Het is de bedoeling dat we vanaf 16.00u in groepen diverse gangen voor een complete maaltijd gaan bereiden, op diverse adressen. 

De laatste gang wordt klaargemaakt en geserveerd bij Alex & Femke waar de avond wordt afgesloten en waar nageborreld kan worden. Als je niet om 16.00u aanwezig kan zijn, kun je gewoon later instromen (dit wel even doorgeven op het inschrijfformulier).

En als je het leuk vindt om bij jou thuis met een groep een gang te bereiden, geef je dan op als frituuradres op het inschrijfformulier.

Het inschrijfformulier is hier te vinden (inschrijven voor 14 oktober!). Mocht dit eventueel niet lukken, dan kan dit natuurlijk ook per telefoon, per app, per email of per soonlijk 😄 (liever niet met de buurtapp!

Frituren bij de buren 2 (19-9 2018)

Er zijn 2 data uitgekozen voor het "Frituren bij de buren". Het is de bedoeling om 27 oktober of 10 november af te sluiten bij Alex & Femke. Hoe het programma er precies uit komt te zien, wordt doorgegeven als de definitieve datum bekend is. 

Frituren bij de buren (11-9 2018)

Achter de schermen wordt alweer gewerkt aan het volgende feestje "Frituren bij de buren". Omdat het vinden van geschikte een datum erg lastig is, is het idee ontstaan om de komende  jaren de feesten op een vaste datum te houden. De vaste data zullen dan dit najaar worden doorgegeven en zijn dan elk jaar hetzelfde.

Dankwoord (11-9 2018)

Het dorpsfeest is weer achter de rug. Iedereen die geholpen heeft bij het opbouwen en afbreken van de feestverlichting hierbij hartelijk dank. Er wordt gedacht om volgend jaar een buurtfeest te combineren met het opbouwen van de versiering en het gezamenlijk maken van de onderwerpen van het thema.  Foto's zijn te zien op deze pagina

Thema dorpsfeest (1-9 2018)

Iedereen kan wat vastmaken aan de palen van de versiering. Ton heeft als voorbeeld al 6 borden opgehangen. Het thema is 30km, dus wees creatief.

Nieuwe buurt-appers (1-9 2018)

Na het versieren van de straat zijn er weer 2 buurt-appers bij gekomen: Hans en Andy. Rowan heeft de groep verlaten door verhuizing.

27 augustus 2018

Uit betrouwbare bronnen is vernomen, dat er hard gewerkt wordt aan diverse projecten in de straat met het thema 30km. Er wordt nog gezocht naar iemand die zichzelf, tegen een geringe vergoeding, beschikbaar wil stellen als levende verkeersdrempel 😜.

27 augustus 2018

In onderling overleg is besloten om de straatversiering donderdag 30 augustus op te bouwen om 18.30u. 

21 augustus 2018

Op 11 juli stond het al op deze pagina, maar nu is het publicatiebord toch echt opgehangen. Het thema van het dorpsfeest is op dit bord al bekend gemaakt ( wel even lopen 😁) 


20 augustus 2018

Op vrijdag 31 augustus gaan we weer de feestverlichting voor het dorpsfeest opbouwen. Als iedereen even meehelpt is het net als vorig jaar zo weer gebeurd. Voor de harde werkers is er na afloop een hapje en een drankje bij Krino (net als vorig jaar). Natuurlijk moet de verlichting ook weer afgebroken worden op maandag 3 september.

2 augustus 2018

Er is al een werktitel voor het komende buurtfeest eind september: "Frituren bij de buren". Nu de datum nog 😨.

25 juli 2018

Er is een vreemd teken/getal op de straat komen te staan. Zou het iets met Ufo's te maken hebben of wordt er misschien een bepaalde snelheid bedoeld? 


24 juli 2018

De buurtproeverij zit er weer op. Iedereen had heerlijke hapjes en drankjes meegenomen en Ton bakte de spareribs op de bbq. Het was een heel gezellig feest dat nog duurde tot in de kleine uurtjes. Iedereen bedankt voor de meegenomen hapjes en drankjes en Alfried en Roely bedankt voor de gastvrijheid.  Binnenkort zal de datum van het volgende feestje bekend worden gemaakt, zodat iedereen ruim vooraf op de hoogte is. De foto's staan van de buurtproverij staan hier

11 juli 2018

Er schijnt dat er een bbq en een oven op kolen wordt meegenomen naar de buurtproeverij. Je kan dus ook je eigen hapjes ter plaatse klaarmaken. Heb jij een leuk idee (paling roken / kibbeling bakken / ijs maken / sap persen). Alles is mogelijk!    

11 juli 2018

Op het "Kuierpattien" tussen Ton & Mimi en Krino komt een publicatiebord te hangen van West-Ende boven het nieuwe bankje. Na het lezen kun je dus even bijkomen op het bankje voor je je weg vervolgt.

10 juli 2018

Er is al een antwoord binnen van de gemeente. Hoewel herbestraten pas in 2026 staat gepland, is het toch een begin dat de palen worden weggehaald en er 2 uitsparingen worden gemaakt om de snelheid te beperken. Misschien dat we het gewoon stapje voor stapje moeten doen. Voor de inhoud van de mail kijk dan hier

4 juli 2018

Vandaag een gesprek gehad met de gemeente over de situatie in onze straat. Samen met Ton, Richel en Jan hebben we een goed gesprek gehad met de gemeente en er zijn wel wat mogelijkheden op de korte termijn. Eén ding is ons in ieder geval verzekerd:  alle palen voor de 8 geschakelde woningen worden binnenkort weggehaald. Verder wordt er gekeken naar diverse dingen die er verder spelen. Binnen 2 weken krijgen we bericht over wat er nog meer mogelijk is op de korte en langere termijn. 

28 juni 2018

We hebben er weer een buut-apper bij. Rianne Froglage (kruisstraat 51) is de laatst toegevoegde deelnemer. 

25 juni 2018

Op woensdag 4 juli om 11.00u komt de gemeente Steenwijkerland de situatie in de Kruisstraat bekijken en bespreken. 

21 juni 2018

De kogel is door de kerk. De buurt proeverij is definitief vastgesteld op zaterdag 21 juli. Houdt dus deze datum vrij! De overige gegevens volgen z.s.m. per rondschrijven. Je kunt je alvast inschrijven op deze pagina 

20 juni 2018

Ondanks diverse pogingen om een geschikte datum te vinden, is er nog geen datum geprikt. Zaterdag 30 juni is vanwege de vele afzeggingen niet de datum van de proeverij!  Zaterdag 14 juli is tot nu toe de datum waarop de meesten lijken te kunnen. Er is eerst nog enig overleg, voordat de datum definitief wordt bepaald. Misschien is het een optie voor de komende jaren om de buurtfeesten op een vast datum te houden.

20 juni 2018

Zoals te zien was op de buurtapp is er 1 paal weggehaald door de gemeente (naast Krino). In de plaats hiervan is een bankje gekomen voor vermoeide reizigers of een plaats voor een leuk gesprek. Is toch veel leuker zo? Vandaag start ik met een enquête om te kijken of er voldoende draagvlak is voor het laten verwijderen van de overige 7 palen voor de 8 geschakelde woningen. 

6 juni 2018

We gaan weer en buurtfeestje organiseren:


2 juni 2018

Om dat er nog steeds geen reactie is gekomen van de gemeente Steenwijkerland op de brief over de slechte kwaliteit van onze straat, is er nu een e-mail verstuurd naar de gemeente die te zien is op deze pagina

31 mei 2018

Vandaag telefonisch contact gezocht met de gemeente Steenwijkerland over de situatie in onze straat. Ik heb te kennen gegeven, dat de betrokken persoon van de gemeente hier binnen een week op terug moet komen. 

31 mei 2018

Vandaag contact gezocht met buurvereniging 1 van de Kruisstraat. Zij zouden het initiatief nemen voor het feest, maar ik heb nog steeds niets vernomen. Kun je toch zien dat een buurtverbinding aanmerkelijk sneller functioneert dan een buurtvereniging ;)

24 mei 2018

Rowan en Irene gaan per 1 juni veruizen naar 't Butent 13 in Oldemarkt. Het is jammer dat ze onze straat gaan verlaten, maar ze blijven gelukkig wel in de buurt wonen. Rowan en Irene, veel woonplezier daar en bedankt voor het plezierige contact. 

21 mei 2018

West-Ende heeft een nieuwe naam gekregen die veel beter past bij huidige vorm en heet voortaan buurtverbinding West-Ende. Het is namelijk geen vereniging, maar een manier om mensen te verbinden in de buurt. Er is geen bestuur en er zijn geen leden. Tevens wordt er geen contributie geheven.

27 april 2018

De buurtvereniging van Kruisstraat 1 heeft een vergadering gehad, waarin iedereen positief was om samen met ons een activiteit te organiseren. Binnenkort hierover meer info. 

27 april 2018

Op 26 april is het broertje van Arjan Boek (Kruisstraat 63) overleden. Wij wensen Arjan en Kelly veel sterkte toe.

17 april 2018

Uit de wandelgangen vernomen: Klaas en Christien ten Veen gaan de Kruisstraat verlaten. Hetzelfde gerucht gaat over Rowan en Irene.

17 april 2018

Er is een app-quette geweest over de vraag of men het leuk vindt om in het voorjaar een keer een activiteit te organiseren samen met de buurtvereniging van Kruisstraat1/Kerkstraat. Iedereen die heeft gereageerd was positief hierover. Wordt vervolgd dus. 

5 april 2018

Dinsdag 3 april heeft Krino een gesprek gehad met de buurtvereniging van de Kruisstraat 1 /Kerkstraat. Het bleek dat ze net een paasfeest hadden gehad met een echte paashaas voor de kids. Er is gesproken over diverse zaken om te kijken of we zo nu en dan iets samen kunnen doen of samen kunnen werken. Te denken valt aan het samen maken van een versierde wagen bij het dorpsfeest, een gezamenlijk feest in het voorjaar of een kinderfeestje met een wat groter aantal kids . Er is duidelijk afgesproken dat de 2 buurtverenigingen naast elkaar blijven bestaan in de huidige vorm. Het was in ieder geval een gezellige avond.

2 april 2018

Krino gaat dinsdagavond naar een vergadering van de buurtvereniging Kruisstraat 1 om te horen wat er bij hen speelt en of er mogelijkheden zijn om samen te werken of samen iets te doen. Binnenkort volgt hierover een verslag.

22 feb 2018

En nog eentje erbij. Kevin Hamstra (nr. 75) appt nu ook met ons mee. Nog maar 11 huishoudens doen nog even niet mee. Ongeveer 2/3 zit nu dus op de buurtapp!

20 feb 2018

We hebben de 24e buurt apper: Mathilde Wardenier. Ze is nieuw in de buurt en woont op nr. 69. Dat is het huis waar Roelof heeft gewoond. Mathilde, van harte welkom in onze buurt en op de app. 

18 feb 2018

De foto's van het kegelen staan eindelijk op de pagina FOFOGALLERIJ. De foto's van de BBBBBQBA en versiering Dorpsfeest staan nu ook op deze pagina.

16 feb 2018

Morgen (za 17 maart om 10.30u) start de Zuiderzeerally in de Kruisstraat bij Mooi Oldemarkt in de serre. Wethouder Oosterveen van de gemeente Steenwijkerland komt ook. Kan hij gelijk zien dat een rallyauto inderdaad de beste auto is om door de Kruisstraat te rijden.

15 feb 2018

En weer is er een nieuw apper bijgekomen. Welkom Jan, je bent de 23e.

14 feb 2018

Eindelijk is het dan zover. Krino heeft een brief geschreven over de onwenselijke situstaties in onze straat. Hij heeft getracht niet alleen zijn eigen mening, maar de meningen van de andere bewoners van de Kruisstraat weer te geven. De brief en het bijbehorende filmpje is te zien op deze pagina

14 feb 2018

Op deze pagina kun je zien wie zich opgegeven heeft voor de kegelavond. Het is al een hele club en binnenkort ga ik met Gea van Mooi Oldemarkt overleggen dat we niet alleen genoeg te eten en te drinken hebben, maar ook genoeg tijd hebben om een balletje te gooien. Opgeven kan nog t/m 16 februari op dezelfde pagina

14 feb 2018

Er is weer een nieuwe buurt-apper bijgekomen: Ulbe is de 22e.

13 februari 2018

De definitieve datum voor de kegelavond is vrijdag 23 februari om 18.00u. Wie zich nog op wil geven kan dat doen per app, e-mail of telefonisch.

13 feb 2018

Binnenkort komt er een rondschrijven over de contributie van onze buurtvereniging. Hoewel een heleboel dingen gratis zijn en blijven (website, buurt-app, enz), heeft een lidmaatschap wel degelijk voordelen en mogelijkheden. Let op de brievenbus, dus!

8 feb 2018

Omdat de kegelcompetitie op zich laat wachten en het nog erg stil blijft, is het idee ontstaan om zelf een avondje te organiseren voor de buurt. Voor 2 uur kegelen, bbq en onbeperkt drinken komt dit op € 25,00 per persoon. Het minimale aantal is 8 personen. Een kleine inventarisatie volgt ook via de buurt-app. Misschien is het leuk om de even nummers te laten strijden tegen de oneven nummers, maar er zijn nog vele andere mogelijkheden. De mannen tegen de vrouwen, de dikken tegen de dunnen, de dommen tegen de slimmen of gewoon bij loting.

Van "Mooi Oldemarkt" heb ik vernomen dat het op vrijdag 23 of zaterdag 24 februari wel kan. Laat even weten of het jou wat lijkt en wanneer het jou het beste uit komt en met hoeveel personen. Eventueel kun je ook een alternatieve datum geven, waarop je wel kunt. Bij genoeg animo komt er ook nog een rondschrijven.

7 feb 2018

Ton heeft nog een aantal oude foto's van de Kruisstraat opgestuurd. Ze staan deze pagina.

23 jan 2017

Vrijdag 2 februari zal de traditionele Midwinteravond wandeling rondom Oldemarkt gelopen worden. Voor verdere informatie kun je Rita vragen. Krino houdt het vuur in de gaten..........

20 jan 2018

De heg bij "Snel Thuis" is donderdag omgewaaid. Alfried en Bernard hebben hem gestut, maar vandaag is ie weggehaald. Volgens Alex komt er binnenkort een nieuwe heg.16 jan 2017

De kegelcompetitie in "Mooi Oldemarkt" is uitgesteld tot medio februari. Er zijn nog wat strubbelingen over de prijs, de data, enz. Zo gauw er nieuws is, komt het op deze website.

22 december 2017

Iedereen heel fijne feestdagen en een heel gelukkig 2017 toegewenst!

4 december 2017

Een memorabel moment in de nog korte geschiedenis van onze buurt-app. Het aantal deelnemers is gegroeid naar 21! Janette, Christien en Mimi horen er nu ook bij.

4 december 2017

Donderdag 7 december gaan we om 19.00u we met z'n allen naar "Mooi Oldemarkt" om te kijken hoe mooi het allemaal is geworden.

28 november 2017

Er wordt gedacht aan een nieuwjaarsslok op een borrel, maar we zoeken nog naar een groot genoeg onderkomen om dit te kunnen organiseren. Suggesties zijn van harte welkom op de buurt-app of op west-ende@outlook.com.

28 november 2017

En nu is er ook een Facebookpagina voor de buurtvereniging. Klik op West-Ende en praat meeook op deze pagina. Ik hoop dat alles goed werkt, maar als je opmerkingen of suggesties zijn, geef het dan door op de buurt-app of op west-ende@outlook.com.

28 november 2017

Krino heeft vandaag een korte rondleiding gehad bij restaurant Mooi Oldemarkt. Binnenkort volgt een officiële uitnodiging van Gea (wie kent haar nog?) voor een rondleiding van de buurtvereniging. Ik kan nu al verklappen dat het heel mooi wordt. Misschien kunnen we dan later in de winter een keer met z'n allen gaan kegelen.

14 november 2017

Er wordt gedacht om gezamenlijk mooi vuurwerk te kopen en dat af te steken op 1 plek in onze straat. Natuurlijk moet er dan wel voldoende animo zijn. Heb je ideeën of suggesties of wil je hier bij helpen, laat het dan even weten.

13 november 2017

Restaurant/kegelbaan "Mooi Oldemarkt" gaat open op 1 december. We zullen een bloemetje van de buurt aanbieden en kijken of we welkom zijn op de opening of op een andere avond.

8 november 2017

Er wordt gewerkt aan een eigen Facebook pagina voor West-Ende. Kunnen we niet alleen met elkaar appen, maar ook nog berichten, foto's en nieuwtjes uitwisselen met elkaar. Iedereen kan dan zelf meedoen om onze buurt nog meer tot elkaar te brengen.

7 november 2017

Zoals de meesten al hebben kunnen zien, is er weer een buurtapper bij gekomen (Erna). Het aantal appers blijft gelijk, want binnenkort gaat er ook weer eentje af (Nanke).

4 november 2017

Een filmpje van het nieuwe restaurant "Mooi Oldemarkt" in de Kuisstraat kun je hier zien.

25 oktober 2017

Het huis van Roelof en Marije is nu al verkocht. 8 december gaan ze ons verlaten.

25 oktober 2017

Krino heeft op zijn zaak in Meppel (Wouda Systeemafbouw) nog behoorlijk wat pallets liggen. Wie er belang bij heeft kan ze gratis afhalen. Er staat ook wel een aanhangwagen die je kunt lenen om ze in te vervoeren.

17 oktober 2017

Er is nog geen feest gepland. Het voorgestelde oogstfeest kwam toch wat te kort na het dorpsfeest. Misschien dat de nieuwjaarsborrel terug kan komen op het programma. Een ander idee is een avondje uit in het pannenkoekenrestaurant "Mooi Oldemarkt" in onze straat. Deze gaat volgens horen zeggen in november open.

16 oktober 2017

De zomerfoto's boven de diverse pagina's zijn vervangen voor de winterfoto's. Is even wennen, maar ja, het wordt toch echt winter. Ook al leek het eerder zomer de afgelopen dagen met temperaturen ruim boven de 20 graden.

3 oktober 2017

Afgelopen vrijdag zijn Ton en Mimi weer terug gekomen uit Italië. Is toch een stuk gezelliger zo.

27 september 2017

Het huis op Kruisstraat 69 staat te koop. Jammer dat jullie weg gaan uit onze straat Roelof en Marije. Hopelijk krijgen jullie er een mooie prijs voor en kunnen jullie elders een fijn plekje vinden.

13 september 2017

Nanke gaat binnenkort verhuizen naar het penthouse boven de Landerijen. Ze heeft alleen nog wat hulp nodig, aangezien ze zelf 3 linkerhanden heeft.

5 september 2017

De buurtversiering is opgehangen. Omdat er zo veel mee hebben geholpen, was het in recordtijd klaar (ca. 1,5 uur!). Toch staan de palen er keurig recht in. Gelukkig werd het bier na afloop geschonken:). Nanke en Krino hadden de hapjes verzorgd en daarna werd het een heel gezellige avond op de oprit van Ton en Mimi. Bedankt allemaal voor jullie hulp en iedereen alvast een heel fijn dorpsfeest toegewenst! O ja, de foto's staan hier.

28 augustus

En weer een nieuwe buurt-apper. Rowan is de 18e deelnemer.

26 augustus

Op vrijdag 1 september gaan we de versiering aanbrengen in onze straat om 19.00u. Het zou mooi zijn als we wat hulp zouden krijgen om alles voor elkaar te krijgen. Krino zorgt voor wat hapjes en drankjes, zodat we het nuttiige met het aangename kunnen combineren.

A.s. maandag worden de uitnodigingen verstuurd, maar hier is ie alvast te zien. Een voorbeeld van het nieuwe thema vind je hier.

17 augustus

Het Oldermarkter dorpsfeest vindt plaats op 7-8-9 september 2017. Het programma staat de lezen op www.oldermarkterfeest.nl . Natuurlijk wordt onze straat ook dit jaar weer versierd. Misschien dat iemand suggesties, ideeën of opmerkingen heeft. Graag even doorgeven op de buurt-app of op west-ende@outlook.com

12 juli 2017
Op de pagina geschiedenis zijn enkele foto's toegevoegd, waardoor het plaatje weer iets completer is geworden. Als iemand nog oude foto's heeft, mail ze dan naar
west-ende@outlook.com. Ook staat er een filmpje op van Mimi van Olphen op. Kijken dus......

10 juli 2017
De foto's van de BBBBBQBBA staan nu op deze pagina. Met dank aan Gea en Jeltje.

9 juli 2017

En nog 1: Afried is de 17e deelnemer.

8 juli 2017
We hebben er weer een buur-apper bij: Roelof is de 16e deelnemer.

22 juni 2017
De flyer ligt in de bus. Graag voor 28 juni inleveren, want dan kunnen we de hoeveelheden doorgeven aan Bakkerij Boogaard en de Landwinkel/Waterbuffelfarm. Bovendien kunnen we dan bekijken hoeveel auto's we nodig hebben. Als we het later ontvangen wordt het waarschijnlijk een desoriëntatietocht ;)
O ja. BBBBBQBBB staat voor Buurt Buffel BBQ Buffet Bij Bernard (& Rita)

20 juni 2017
De voorbereidingen voor het buurtfeest zijn nu in volle gang. We verzamelen voor de oriëntatierit om 16.00u. De BBBBBQBBB start ca. 18.00u. Saskia is bezig met de laatste details en zal die binnenkort bekend maken.

17 juni 2017
Na overleg tussen Rita, Saskia en Krino is besloten om op zaterdag 8 juli een buurtfeestje te organiseren onder de werktitel "BBBBQBBB". Het wordt iets met een orientatierit en iets met buffelburgers. Het gerucht ging al rond op de buurt-app, maar nu is het officieel. Tevens is besloten dat Krino gaat proberen de kar te trekken van de buurtvereniging met hulp van Rita en Saskia.

17 juni 2017
Het schiet al behoorlijk op bij de bouwwerkzaamheden op de hoek van de Kruisstraat en de Ossenzijlerweg. Hoewel nog niet alle details bekend zijn, kunnen we wel alvast de naam verklappen en dat verklaard veel. Er is namelijk een springkussen met de volgende naam: Pannenkoekenrestaurant "Mooi Oldemarkt". Volgens mij is dit een prima initiatief en een verrijking voor de buurt.

25 mei 2017
Even een paar nieuwe foto's gemaakt van de buurt. Geeft je toch een beetje een lentegevoel. Zal wel kruisbestuiving zijn ;). Je kunt ze zien boven diverse pagina's. Als je denkt "best wel drukke straat", dan klopt dat, want het is vandaag Lambertusmarkt.

22 mei 2017
Wordt het niet weer eens tijd voor een buurtfeestje? De vorige is al een half jaar geleden en het is nu veel beter weer om zoiets te organiseren. Als je suggesties heb, kun je deze sturen naar: west-ende@outlook.com.

21 mei 2017
Op Kruisstraat nr. 63 is Arjan Boek komen wonen (oude huis van Herma Lugtmeijer). Arjan, van harte welkom in de buurt.

15 mei 2017
Enkele foto's van Ton en Mimi in Italië staan op deze pagina

6 mei 2017
Over enkele weken (als de bladeren aan de bomen zitten) komen er nieuwe foto's boven veel van de pagina's op deze website.

18 april 2017
We hebben er weer een buurt-apper bij: Femke Snel is de vijftiende deelnemer.

27 maart 2017
Er zijn diverse aanvullingen gekomen voor de pagina DE BUREN, die verwerkt zijn. Tevens zijn er 2 buurt-appers bij gekomen. Bedankt voor jullie reacties, waardoor we de website nog completer en nog meer up-to-date kunnen maken.

25 maart 2017
West-Ende heeft nu ook een eigen emailadres. Het wordt nu net echt. Het adres waar je vanaf heden alle suggesties, opmerkingen, foto's, suggesties, kritiek, enz. naar toe kunt sturen is:
west-ende@outlook.com.

23 maart 2017
Er zijn diverse foto's op de website gezet uit de periode 2009-2011 die Ton heeft heeft verzameld. Ze zijn te vinden op de nieuwe pagina FOTOGALERIEen bovenaan diverse andere pagina's.

22 maart 2017
Deze website heeft een een eigen domeinnaam gekregen!!! De nieuwe naam is:
www.west-ende.nl. De oude link blijft gewoon werken.

21 maart 2017

Er is een verzoek gekomen van Mechiel Schuitema van de buurtvereninging van het andere gedeelte van de Kruisstraat of we misschien samen eens iets kunnen organiseren, omdat de opkomst bij hun activiteiten erg laag is. Lijkt me een leuke aanvulling toch? Natuurlijk blijft er maar één echte buurtvereniging in de Kruisstraat en dat is West-Ende natuurlijk, haha.

12 maart 2017
Over enkele weken komt er een nieuw rondschrijven in de bus met de nieuwe domeinnaam en de mogelijkheid om deze website 4x per jaar op papier te ontvangen. Let dus op de brievenbus!!!!!

18 februari 2017
Binnenkort verschijnt er weer een nieuwe column op deze website. Na eerder een paar algemene columns te hebben geplaatst, gaat de volgende over de buurt en ons dorp.

16 februari 2017
Na een korte periode van rust is onze webmatser weer aan de slag gegaan om onze website nog beter te maken. Er zijn weer een aantal namen bij gekomen op de pagina DE BUREN (met dank aan Nanke). De laatste namen zal ik proberen te vinden met Ton en Mimi. Zij zullen ook nog wat gegevens van jaren geleden geven, zodat de pagina GESCHIEDENIS ook compleet wordt. 

13 februari 2017
Op Kruisstraat 71 is een nieuwe buurbewoner komen wonen. Zijn naam is het enige wat op dit moment bekend is. Rowan, van harte welkom in de buurt!

22 januari 2017
Nu ook foto's van vroeger (ca. 1979) op de pagina geschiedenis

21 januari 2017
Er staat weer een nieuwe column op deze pagina

19 januari 2017
Vandaag is Herma Lugtmeijer overleden op 50 jarige leeftijd. Wij wensen de familie en vrienden alle sterkte toe in deze moeilijke tijd. Saskia zal namens de buurtvereninging een advertentie in de krant zetten.

12 januari 2017
Roely is vanmiddag weer thuis gekomen.

2 januari 2017
Vandaag te horen gekregen dat Roely 28 december opgenomen is in het UMCG. Saskia heeft namens de buurtvereninging en kaartje gestuurd en wij hopen dat het snel weer beter gaat met Roely.

31 december 2016
Op verzoek staan de namen en adressen op de pagina De buren. Bovendien staat hierbij vermeld wie in de buurt-app zitten

29 december 2016
Het aantal buren dat gebruikt van de buurt-app staat nu op: 14
Geef ook je telefoonnummer door en praat mee in de buurt.

23 december 2016
Op oudjaarsdag gaat Krino (nr.61) om 17.00u oliebollen bakken in zijn achtertuin. Zijn vriendin Teikje zal daarbij eigen gemaakte Glühwein schenken. Iedereen is van harte welkom!

13 december 2016
Herman en Ria Schoenmaker zijn op kruisstraat 76 (het voorhuis van Guus en Marion van der Berg) komen wonen. Herman en Ria, jullie zijn van harte welkom in onze buurt!!!

5 december 2016
Foto's van de buurt toegevoegd.

29 november 2016
Binnenkort krijg je een rondschrijven in de bus om deze site helemaal up-to-date te maken. Heb je info, aanmerkingen, opmerkingen of vragen? Laat het ons weten en we maken hiermee de website helemaal compleet. Houdt je brievenbus in de gaten!

22 november 2016
Het is zover. De website gaat van start